GAZİANTEP / NİZİP - Emel Eyyup Fındık İlkokulu

Tarihçe

Okulumuz Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde olup; Şanlıurfa-Gaziantep karayoluna 100 metre mesafededir. Tekel Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan okulumuz, 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulumuz, bodrum dahil beş katlı betonarme bir yapıya sahip, tam donanımlı bir proje okuludur. Okulumuz İdari Bina, Derslikler ve Çok Amaçlı Salon adlı üç ayrı binadan oluşmaktadır. Ayrıca derslik binasına eklenmiş yemekhane ve kantin bulunmaktadır. Okulumuz 5000 metrekare bina ve 5000 metrekare bahçe olmak üzere toplam 10.000 metrekare alana sahip olup tamamı doğalgaz ile çalışan kalorifer sistemi ile ısıtılmaktadır.

Okulumuz 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanması ile birlikte Tekel İlkokulu ve Tekel Ortaokulu olmak üzere iki birim haline dönüşmüştür. Okulumuzda ikili eğitim uygulanmaktadır. Bu uygulamada ortaokullar sabahçı, ilkokullar öğleci grup olarak eğitim öğretim görmektedir.

Okulumuzun şu an 736 ilkokul ve 421ortaokul olmak üzere toplam 1157 öğrencisi bulunmakta olup; bu öğrencilerin 589'u erkek, 568 'si kız öğrencilerimizden oluşmaktadır.

Ortaöğretimi kazanan öğrenci sayısını artırmak, bunun için öğrenci başarı seviyesini en üst düzeye çıkarmak bizim temel prensibimizdir. Okulumuz inanıyoruz ki kısa sürede Nizip´te saygın yerini alacaktır.2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 3 öğrencimiz Anadolu Sağlık Meslek Lisesini, 23 öğrencimiz de Anadolu Lisesini kazanmıştır.

Yine, okulumuz öğrencilerini kültürel, bilimsel sanatsal, sportif faaliyetlere yönelterek, onların bu alanlarda geleceğin bilim adamlarını, sanatçılarını, sporcularını yetiştirmek temel prensiplerimizdendir.

Yayın: 24.07.2013 - Güncelleme: 13.11.2022 14:33 - Görüntülenme: 5026